De monumentale rijkdom van Riga

Riga is de hoofdstad van Letland en de tweede grootste in de oostelijke Oostzee. Het heeft ongeveer een derde van de bevolking van het centrum natie. De plaats is het ervaren van een aantal zeer grootschalige restauratieprojecten op veel van zijn gebouwen die momenteel. De dingen die mensen vooral worden getrokken door in Riga zijn de oude steden en unieke sfeer boven alles. De volgende zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Aglona Basiliek

De Aglona basiliek is gebouwd in de late barok stijl en ondersteunt twee torens, die toevallig 60 meter hoog te zijn. Bogen, liezen, gewelven, deze historische site heeft het allemaal. Als een van de meest heilige plaatsen in de wereld, de kerk heeft enkele geweldige schatten zoals de collectie schilderijen waarvan de ‘Onze Wonderbaarlijke Dame Van Aglona’ is een. Dat specifieke schilderij wordt blootgelegd alleen tijdens religieuze gelegenheden of festivals als het kunstwerk wordt verondersteld om genezende krachten haven.

Cesis Old Town

Cesis oude stad is gelegen in het centrum van Vidzeme en is een must see bestemming op zich. Het wordt openlijk omschreven als de mooiste stad in heel Letland als het herbergt middeleeuwse kastelen en parken plus zelfs de gebouwen en huizen hebben allemaal de oude rode tegels op de daken en een architectuur die Enclosed meter bevat. Welke soort geeft de stad die weelderige en romantische uitstraling.

Sommige van de monumentale plaatsen in deze stad is de St. Johns Church, die ooit de grootste kerk in alle van Letland was. Een ander voorbeeld is de Cesis kasteel die is enkele malen verbouwd en uitgebreid.

De Turaida Museum Reserve

De Turaida Museum Reserve is gewoon adembenemend. De 42 hectare grond laat geen ruimte met zijn opvallende schoonheid van architecturale sites, archeologische vondsten, en artistieke monumenten van historisch belang. Bezoekers kunnen alles zien vanaf de tijdige tentoonstellingen die zij aanbieden en de activiteiten die zijn gericht op het behoud van culturele waarde.

Turaida betekent ‘God’s Mountain’ in de oude taal van de vroegere Livonische inwoners. Het eerste ding dat mensen aantrekt aan dit hotel is het schilderachtige landschap en de manier waarop de gebouwen liggen als een stijging van tussen de uitgestrekte loof.

Milda

mild

De beruchte Vrijheidsmonument in Riga, ook wel bekend als Milda, staat als een nationaal heiligdom voor de Letten. Het werd in 1935 gebaseerd op het ontwerp van Karlis Zale. Het eerste wat je misschien opvalt aan het monument zijn de drie sterren in de gebeeldhouwde maagden kant, deze drie verbeelden de drie gewesten van het land. Locals vandaag plaatsvindt bloemen aan de basis, die jaren geleden was genoeg om iemand te deporteren naar Siberië. De friezen die zijn vervaardigd aan de onderkant van het beeld aan te duiden de Letten zingen.

Art Nouveau

De Art Nouveau gebouwen zijn echt iets. De meeste gebouwen in het centrum van Riga. De look is zeer spannend. Veel van deze gebouwen zijn gemaakt door M Eisenstein die de vader van de beroemde filmregisseur Sergey Eisenstein. Als je vraagt ​​rond de centrale straten van deze stad en kijk naar de huizen zal je merken dat het is ingericht met een mooie combinatie van dingen als steeple, klokken etc.

The Presidents Castle

Het kasteel van Riga werd opgericht nadat de oude Old City Boutique werd verwoest.  Het kasteel nu wordt bewoond door de president van Letland en trots houdt de nationale vlag. Het beste deel over dit paleis is dat het herbergt diverse musea erin, zoals het museum van muziek, theater, buitenlandse kunst en geschiedenis.

Bronnen
http://www.latvia.travel/en/sight/turaida-museum-reserve
http://wikitravel.org/en/Riga
http://www.latvia.travel/en/sight/cesis-old-town
http://www.latvia.travel/en/sight/aglona-basilica