Riga

Riga är huvudstad i Lettland och den näst största i östra Östersjön. Den har ungefär en tredjedel av mitt nationens befolkning. The Place upplever några mycket stora restaureringsprojekt skala på många av sina byggnader för närvarande. De saker som folk oftast dras av i Riga är dess gamla städer och unik atmosfär över allt annat. Följande är några av dess stora attraktioner.

Aglona Basilika

Den Aglona Basilikan är byggd i slutet av barockstil och stödjer två torn, som råkar vara 60 meter hög. Arches, ljumskar, valv, har denna historiska plats allt. Att vara en av de heligaste platserna i världen, har kyrkan några stora skatter som den samling av målningar av vilka “Vår mirakulösa Lady Of Aglona” är en. Denna särskilda målning är avtäckt endast under religiösa tillfällen eller festivaler som konstverket tros hysa helande krafter.

Cesis Gamla stan

Cesis gamla staden ligger i centrala Vidzeme och är ett måste se destination i sig. Det är öppet dubbad som den mest underbara staden i hela Lettland som det hamnar medeltida slott och parker samt även de byggnader och hus har alla de gamla röda plattor på taken och en arkitektur som inkorporerar Länkade varven. Vilken sorts ger staden som rik och romantiska överklagande.

Några av de monumentala platser i denna stad är det S: t Johns kyrka, som en gång var den största kyrkan i hela Lettland. En annan är den Cesis slott som har byggts om och utvidgats några gånger.

Den Turaida Museum Reserve

Den Turaida Museum Reserve är helt enkelt hisnande. De 42 hektar mark lämnar inget utrymme med sin dominerande skönhet arkitektoniska platser, arkeologiska fynd och konstnärliga monument av historisk betydelse. Besökare kan se allt detta från de aktuella utställningarna som de erbjuder och de aktiviteter som är koncentrerade på bevarandet av den kulturella värde.

Turaida betyder “Guds berg” i den gamla tunga av de tidigare livländska invånare. Det första som lockar folk till denna plats är det natursköna landskapet och hur byggnaderna är belägna som om resning från mellan den stora bladverk.

Milda

mild

Den ökända Frihetsmonumentet i Riga, även känd som Milda, står som en nationell helgedom för letterna. Det gjordes 1935 bygger på design av Karlis Zale. Det första du kanske märker om monumentet är de tre stjärnor i den skulpterade jungfrur sidan, dessa tre skildrar de tre regionerna i landet. Lokalbefolkningen i dag placera blommor vid sin bas, som år sedan var tillräckligt för att utvisa någon till Sibirien. De stav som är tillverkade på undersidan av skulpturen beteckna letterna sjunga.

Art Nouveau

The Art Noveau byggnaderna är verkligen något. De flesta av de byggnader som ligger i centrala Riga. Utseendet är väldigt spännande. Många av dessa byggnader gjordes av M Eisenstein, som är far till den berömde filmregissören Sergej Eisenstein. Om du frågar runt de centrala gatorna i denna stad och titta på husen kommer du att märka att det är dekorerad med en vacker kombination av saker som kyrktorn, klockor etc.

The Presidents slott

Den Riga slott grundades efter den gamla Konventa Seta förstördes.  Slottet just nu håller på att bebos av ordföranden i Lettland och stolt håller flaggan. Det bästa med detta palats är att den rymmer flera museer inuti den, som museet av musik, teater, utländsk konst och historia.

Källor
http://www.latvia.travel/en/sight/turaida-museum-reserve
http://wikitravel.org/en/Riga
http://www.latvia.travel/en/sight/cesis-old-town
http://www.latvia.travel/en/sight/aglona-basilica