Spania

Oversikt

Spania er en av de eldste landene i Europa så vel som en av de mest populære reiselivsdestinasjoner i verden. Ligger i sørvestlige Europa og grenser til Middelhavet, Biscayabukta, det nordlige Atlanterhavet, og Pyreneene, Spania spenner over 505000 miles ². Landet har nesten 5000 km kystlinje, noe som gjør den til en favoritt strand ferie destinasjon for europeiske og internasjonale reisende året rundt. Les mer om Spania og fakta om Spania på Spania guide

Historie

Spania var en ledende verdensimperium i det 16. og 17. århundre; en leder i leting, militær makt, og kolonisering bestrebelser. Spania hevdet nøytralitet under begge verdenskrigene, og var i stand til å gå over til en demokratisk styreform etter dødsfallet av Francisco Franco på midten av 1970-tallet. Siden 1986, da Spania ble medlem av EU, har hun hatt en voksende økonomi og rykte som en leder av menneskerettigheter og frihet.

Språk og religionsvitenskap

Spania består av to hoved etniske grupper: de av Middelhavet og nordisk kommer som utgjør de nesten 48 millioner innbyggere som lever i rurale og urbane områder i hele Spania. Den offisielle og viktigste språket i Spania er kastiljansk spansk, selv om et lite antall av landets innbyggere snakker dialekter inkludert katalansk, Galacian, og baskisk. Nesten 94% av spanjolene praktisere den romersk-katolske tro.

Klima

Spanias klima er relativt temperert, med varme somre i de indre og mer moderate temperaturer langs kysten. Om vinteren, Spania opplever kalde vintre i de indre og kjøligere og mer moderate temperaturer langs kysten.  Pyreneene i nord får mer ekstreme temperatursvingninger enn de platåer av interiøret.

Steder og byer å besøke

Spanias 99 flyplasser med asfaltert rullebane gi en rekke steder og alternativer til reisende som besøker landet fra nasjonale og internasjonale avreise. Spania tilbyr besøkende et bredt spekter av arkitektoniske landemerker, pittoreske steder, strender og ting å gjøre. Når du er i Spania, besøke noen favorittsteder som for eksempel:

  • Alhambra – dette World Heritage Site er opphavet til mange legender og hjem til overdådige palasser og vanningsanlegg.The Red Castle at Alhambra transporterer de besøkende tilbake til det 14. århundre for å vise et bredt spekter av gamle kirker, gårdsplasser, palasser, og ruiner.
  • santiago-de-compostellaEt annet favorittsted er Catedral de Santiago de Compostela ligger i Santiago.Katedralen er en av de vakreste konstruksjoner består av romansk, gotisk, og barokke elementer som tok århundrer å bygge.
  • Prøv fotturer Compostela Trail-Pyrénées, også kjent som “Way of St. James”.Stien tar turgåere gjennom fjellandsbyer og den historiske stien er preget av statuer, kors, og kornsiloer. Turen tar også besøkende gjennom den gamle byen Pamplona og forbi en rekke historiske høydepunkter og landemerker.
  • Du kan tilbringe dager på å utforske Barcelona og byens mange attraksjoner.Spis deg gjennom tradisjonelle bånd eller klatre Mount Montuïic, stedet for OL i 1992. Nyt den romanske arkitekturen i de vakre kirkene i Barcelona, ​​blant annet Saint Paul del Camp eller Santa Maria del Pi (utpekt som en nasjonal kulturarv i 1931).

Bilutleie

Spania med over 683 000 km med åpne kjørebane, og tilbyr vakkert landskap, landemerker, og naturskjønn utsikt med bil. Når du leier en bil i Spania, trenger du et førerkort som er gyldig og anerkjent av EEC. Noen utleiefirma har også aldersgrenser, som er typisk mellom 21 og 70 år.

Sammenligne alternativer og priser med de mest populære bilutleieselskaper i Spania:

www.spanialeiebil.no
https://www.hertz.no/p/leiebil/spania
www.leiebilguiden.no/spania/
https://goautos.no/leiebil/spania/

Sjekk alltid med leiebil selskapet om sin politikk før leie.  Leiebiler bør inneholde en rekke obligatoriske elementer som inkluderer forsikringsdokumenter, leiekontrakten, minimum en reflekterende jakke, ett ekstra sett med lyspærer og to land godkjent fare trekanter. Hvis du bruker briller, vil du også trenger å bære et ekstra sett inne i bilen til enhver tid.

Trafikkregler

Det er viktig å vurdere kjøre forskrifter i Spania før du ansetter en bil for å sikre trygge og problemfrie reiser. Barn under 12 år har ikke lov til å sitte i forsetet. Konsultere leiebil byrå om setebelte lover.

Vær oppmerksom på at den lovlige grensen for alkoholforbruk er 0,5%, og hvis du får fanget kjøring under påvirkning i Spania, kan du bli bøtelagt eller motta mer alvorlig straff opp til og med fengselsstraff og tap av førerkort. Forenklede forelegg er vanlig i Spania, selv om det er viktig å be om en kvittering fra offiseren som samler boten.

Geschwindigkeitsbegrenzungen 120 80 50 30

Adlyd fartsgrensene i hele Spania som er lagt ut med jevne mellomrom gjennom urbane og rurale områder. Fartsgrenser er utpekt for urbane områder, motorveien (Autopista) dual vogn veier, og veier utpekte N (Nacional) eller CN (CarreteraNacional).

  • Motorvei – 120 kmt (73 mph)
  • Dual vogn måte (Autovia) – Fartsgrenser 80-110 km i timen
  • N eller CN hovedveiene – fartsgrenser varierer fra 50 til 100 km / h
  • Fartsgrenser i tettkjøre områder varierte fra 30 km til 50 km i timen

Adlyd parkeringsrestriksjoner i urbane og rurale områder. I noen steder, rødt og blått parkeringsrestriksjoner skilt merket en gjennom 15 utpeke når parkering er tillatt på den ene siden av gaten eller den andre i løpet av første halvdel av måneden, og skilt merket med 16 og 31 er utpekt for parkeringsplasser under andre halvdel av måneden.

Parkering i blå soner i byen og bysentra krever en parkeringsbillett som kan fås fra blå billettautomater plassert hele Blå sone områder.  Mange byer og tettsteder over hele Spania har reist jordiske eller multi-historien parkeringsplassene for større bekvemmelighet, men parkeringspriser vil variere avhengig av beliggenhet.

Referanser:
The World Factbook – https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/sp.html
The Lonely Planet – http://www.lonelyplanet.com/spain
Spania Guides – http://spainguides.com/driving-in-spain.html