Topp 4 Attraksjoner i Oslo

Oslo, hovedstaden i Norge, er en av de mest kjente byene i verden. Det tilbyr en rekke attraksjoner for turister og en fantastisk blanding av historiske arkitekturer og moderne dag aktiviteter og underholdning. Selv om det er en liten by, er det ingen tvil om at det tiltrekker seg mange turister årlig med det imponerende og vakre severdigheter. Her er de fire største attraksjonene i Oslo at turistene må-se.

1. Operaen

Oslos operahus er en av de mest praktfulle bygninger, og trekker tusenvis av besøkende til å nyte opera, klassiske balletter, og mange andre forestillinger. Bygningen, som ligger i sentrum av byen, har vakker hvit Carrara marmor og granitt som gjør en glitrende mesterverk. Det er det første operahuset i verden der taket er bygget for å gi en tursti ned til vannkanten. Besøkende kan oppleve de kulturelle og tradisjonelle vibes med ytelse samt atmosfære. I tillegg er restauranten til stede i huset gir noen beste maten i byen.

2. Nobels Fredssenter

nobel peace center

Nobels Fredssenter gir all informasjon, via noen interessante illustrasjoner, om arbeidene til vinnerne Nobels fredspris. Det illustrerer hva som gjorde prisvinnerne verdig den tittelen ved å vise seremonien opptak og filmer til de besøkende. Deres nyskapende og revolusjonerende verker gjøre folk oppmerksomme på interessante fakta om landet og inspirerer en følelse av patriotisme. Ikke bare dette, hengir det tenåringer og barn i forskjellige morsomme aktiviteter gjennom hele året.

3. Akershus festning

Akershus festning, en av de viktigste middelalderslott, ble bygget av kong Håkon V i 1929. Det beskyttet Oslo fra en rekke angrep gjennom tidene på grunn av sin strategiske beliggenhet. Renoveringen av de kjente bygningene fortsatte etter noen år med sin konstruksjon. Den norske regjering fortsatt anser det som en viktig sted for sine tjenestemenn anledninger og funksjoner. Besøkende finner slottet som en av de fremste reisemål for å gjenopplive sin kulturelle arv.

4. Vigelandsparken

vigeland park

Vigelandsparken er en av de vakreste og mest verdt å se steder av Oslo. Fordi det ligger i distriktet Froger, kalles det Froger Park. Den ble designet av Gustav Vigeland og viser 214 bronsestatuer og symboliserer natur, liv og evighet. En av de mest fremtredende skulpturer ‘The Monolith’ er plassert i sentrum av parken. Dette 17 meter høye monumentet ble støpt i ett stykke av granitt, og er mest attraktiv del av parken.

Kilder:
http://www.norwegian.com/us/inspiration/Norway-/to-do-Oslo/
http://www.oslo.com/v/attractions/
http://www.billigehotelloslo.no