Spanien

Översikt

Spanien är ett av de äldsta länderna i Europa och en av de mest populära resor och turism destinationer i världen. Spanien ligger i sydvästra Europa och gränsar till Medelhavet, Biscayabukten, norra Atlanten och Pyrenéerna, spänner över 505.000 km ². Landet har nästan 5000 km kust, vilket gör det till en favorit stranden destination för europeiska och internationella resenärer året runt.

Kort historik

Spanien var en ledande världsimperium i den 16: e och 17-talen; ledande inom prospektering, militära makt, och kolonisering strävanden. Spanien hävdade neutralitet under båda världskrigen och kunde övergå till ett demokratiskt styrelseskick efter döden av Francisco Franco i mitten av 1970-talet. Sedan 1986, när Spanien anslöt sig till Europeiska unionen, har hon haft en växande ekonomi och rykte som en ledare för mänskliga rättigheter och frihet.

Språk och religion

Spanien består av två etniska grupper: de i Medelhavet och nordiska ättling som utgör de nästan 48 miljoner invånare som lever på landsbygden och i städerna i hela Spanien. Det officiella och huvudsakliga språket i Spanien är kastilianska spanska, även om ett litet antal av landets invånare talar dialekter inklusive katalanska, Galacian, och baskiska. Nästan 94% av spanjorerna praktisera den katolska tron.

Klimat

Spaniens klimatet är relativt tempererat, med varma somrar i de inre och mer måttliga temperaturer längs kusten. På vintern, Spanien upplever kalla vintrar i de inre och svalare och mer måttliga temperaturer längs kusten.  Pyrenéerna i norr får mer extrema temperatursvängningar än platåer av interiören.

Platser och städer att besöka

Spaniens 99 flygplatser med asfalterade landningsbanor ger en mängd olika platser och alternativ för resenärer som besöker landet från inhemska och internationella punkter ursprung. Spanien erbjuder besökarna ett brett utbud av arkitektoniska landmärken, pittoreska platser, stränder och aktiviteterna. När du är i Spanien, besöka några favoritplatser såsom:

  • Alhambra – detta världsarv är ursprunget till tiotals legender och hem till påkostade palats och bevattnade trädgårdar.The Red Castle på Alhambra transporterar besökarna tillbaka till den 14: e-talet för att visa ett brett utbud av gamla kyrkor, gårdar, slott och ruiner.
  • santiago-de-compostellaEn annan favoritplats är Catedral de Santiago de Compostela ligger i Santiago.Domkyrkan är en av de vackraste konstruktioner bestående av romansk, gotisk och barock funktioner som tog århundraden att bygga.
  • Försök att vandra de Compostela Trail-Pyrenees, även känd som “Way of St James”.Leden tar vandrare genom bergsbyarna och den historiska leden markeras av statyer, kors och sädesmagasin. Vandringen tar också besökarna genom den gamla staden Pamplona och förbi en rad historiska höjdpunkter och sevärdheter.
  • Du kan tillbringa dagarna med att utforska Barcelona och dess många attraktioner.Ät dig igenom traditionella band eller bestiga Mount Montuïic, platsen för de olympiska spelen 1992. Njut av den romanska arkitekturen av de vackraste kyrkorna i Barcelona såsom Saint Paul del Camp eller Santa Maria del Pi (som betecknas som en National Heritage Site 1931).

Biluthyrning

Med över 683 tusen km i öppna vägbanan, erbjuder Spanien vackert landskap, landmärken, och natursköna vyer med bil. När du hyr en bil i Spanien måste du ha ett körkort som är giltiga och erkänns av EEG. Vissa hyrbil företag har också åldersgränser, som vanligtvis mellan åldrarna 21 och 70.

Jämför alternativ och priser med de mest populära biluthyrningsfirmorna i Spanien:

www.hyrbilspanien.se/
www.cardelmar.se/hyrbil/spanien.php
www.hyrbilguiden.se/spanien/hyrbil.php
www.biluthyrning24.se/spanien/biluthyrning-spanien.php
www.mrjet.se/hyrbil/Spanien/
www.hyrbilalicante.se/

Kontrollera alltid med hyrbil företaget om sin politik innan hyra.  Hyrbilar bör innehålla ett antal obligatoriska punkter som inkluderar försäkringshandlingar, hyreskontraktet, minst en reflekterande jacka, en extra uppsättning av glödlampor och två land godkänd varningstrianglar. Om du bär glasögon, måste du också bära en extra uppsättning i bilen hela tiden.

Körning av förordningarna

Det är viktigt att se över trafikförordningar Spanien innan du hyra en bil för att säkerställa säkra och problemfria resor. Barn under 12 år får inte sitta i framsätet. Konsultera biluthyrare om bälteslagar.

Var medveten om att den lagliga gränsen för alkoholkonsumtion är 0,5%, och om du åker fast rattfylleri i Spanien, kan du dömas till böter eller få strängare straff till och med fängelsestraff och en förlust av körkort. På plats böter är vanliga i Spanien, även om det är viktigt att begära ett kvitto från den tjänsteman som samlar den fina.

Geschwindigkeitsbegrenzungen 120 80 50 30

Lyda hastighetsgränser i hela Spanien som läggs ut med jämna mellanrum under stads-och landsbygdsområden. Hastighetsbegränsningar är avsedda för stadsområden, motorvägen (Autopista) dubbla transport sätt och vägar betecknade N (Nacional) eller CN (CarreteraNacional).

  • Motorväg – 120 kilometer i timmen (73 mph)
  • Dubbla transport sätt (Autovia) – Hastighetsbegränsningar 80-110 kilometer i timmen
  • N eller CN huvudvägar – hastighetsgränser varierar från 50 till 100 mph
  • Hastighetsbegränsningar i stadstrafik områdena varierade från 30 km till 50 kilometer i timmen

Lyd parkeringsrestriktioner i städer och på landsbygden. På vissa platser, röda och blå parkeringsrestriktioner skyltar märkta 1 till 15 nominerade vid parkering är tillåten på en sida av gatan eller den andra under den första hälften av månaden, och skyltarna med 16 och 31 är avsedda för parkeringsplatser under andra halvan av månaden.

Parkering i blå zoner i staden och stadskärnor kräver en parkeringsbiljett som kan erhållas från blå biljettautomater som finns i hela Blå zon områden.  Många städer i hela Spanien har uppförts under jorden eller parkeringshus med flera våningar för större bekvämlighet, men parkerings hastigheten kan variera beroende på plats.

Referenser:
The World Factbook – https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/sp.html
Lonely Planet – http://www.lonelyplanet.com/spain
Spanien Guider – http://spainguides.com/driving-in-spain.html