Topp 4 Sevärdheter i Oslo

Oslo, huvudstaden i Norge, är en av de mest kända städerna i världen. Den erbjuder många attraktioner för turister och en fantastisk blandning av historiska arkitektur och moderna dagsaktiviteter och nöjen. Även om det är en liten stad, är det ingen tvekan om att det lockar många turister varje år med den imponerande och vackra sevärdheter. Här är de fyra bästa attraktionerna i Oslo att turisterna måste-se.

1. Operahuset

Oslos operahus är det en av de mest fantastiska byggnader, och drar tusentals besökare att njuta av opera, klassisk balett, och många andra föreställningar. Byggnaden, som ligger i centrum av staden, har vacker vit carrara marmor och granit som gör en gnistrande mästerverk. Det är den första operahuset i världen där taket är byggd för att ge en vandringsled ner till vattenbrynet. Besökare kan uppleva de kulturella och traditionella vibbar med prestanda och atmosfär. Dessutom restaurang finns i huset ger några bästa maten i stan.

2. The Nobel Peace Center

nobel peace center

The Nobel Peace Center ger all information, via några intressanta illustrationer, om verk av vinnarna Nobels fredspris. Den illustrerar vad som gjorde pristagarna värdig denna titel genom att visa ceremonin inspelningar och filmer till besökarna. Deras innovativa och revolutionerande verk göra människor medvetna om de intressanta fakta om landet och inger en känsla av patriotism. Inte bara detta, skämmer det tonåringar och barn i olika roliga aktiviteter under hela året.

3. Akershus fästning

Akershus fästning, en av de viktigaste medeltida slott, byggdes av kung Håkon V 1929. Det skyddade Oslo från ett stort antal attacker genom tiderna på grund av dess strategiska läge. De renoveringar av de berömda byggnaderna fortsatte efter några år av dess konstruktion. Den norska regeringen fortfarande anser det som en viktig plats för sina tjänstemän tillfällen och funktioner. Besökare hittar slottet som en av de framstående destination för att återuppliva sitt kulturarv.

4. Vigeland Park

vigeland park

Vigeland Park är en av de vackraste och mest sevärda platser i Oslo. Eftersom det ligger i stadsdelen Froger, kallas det Froger Park. Det ritades av Gustav Vigeland och visar 214 bronsstatyer och symboliserar naturen, livet och evigheten. En av de mest framstående skulpturer “The Monolith” är placerat i mitten av parken. Det 17 meter höga monumentet var gjuten i ett stycke av granit och är mest attraktiv del av parken.

Källor:
http://www.norwegian.com/us/inspiration/Norway-/to-do-Oslo/
http://www.oslo.com/v/attractions/